Kredi Kartı Sahiplerinin Yaptığı Hatalar
Kredi Kartı Sahiplerinin Yaptığı Hatalar

Kredi Kartı Sahiplerinin Yaptığı Hatalar

 

Kredi Kartı Sahiplerinin Yaptığı Hatalar

Günümüzde hemen hemen herkes en az bir kredi kartı kullanmaktadır. Önemli bir kesim de kredi kartı mağduru olarak çeşitli sorunlar yaşamaktadır. Kredi kartı mağduru olmanın nedenleri olarak kredi kartı sahiplerinin yaptığı hatalar büyük sorunlara neden olmaktadır. Bu yazımızda bu sorunlara değinerek yapmamanız gereken hataları inceleyebilirsiniz.

Kredi kartı kullanmaya başladığınızda bazı durumları göz önünde bulundurduğunuzda kredi kartı ile ilgili herhangi bir sorun yaşamazsınız. Yapmanız gereklerin başında kredi kartı harcamalarınızı planlı bir şekilde yapmaktır. Yapılan en büyük hata kişinin gelirine uygun olmadan kredi kartı harcaması yapmaktır. Herkesin farklı bir geliri vardır. Bu nedenle uzmanlar kişilerin gelirlerinin en fazla dörtte birini kredi kartı ödemelerine ayırmalarını önermektedir. 1200TL geliri olan bir kişi en fazla 250TL veya 300TL kredi kartı ödemesi yapması gerekir. Bu tutarları aştığında gelir olarak sıkıntılar yaşanmaktadır.

Kredi kartı sahiplerinin yaptığı hatalardan bir diğeri de asgari tutarı ödeme durumudur. Aylık ekstre tutarınızın asgari tutarını ödediğinizde bir sonraki ekstrenizde alışveriş faizi eklenmektedir. Bu durum da sizin daha fazla ödeme yapmanız anlamına gelir.

Kredi kartına olan borcunuz yükselmişse kesinlikle kredi kartına yatırdığınız parayı harcamamalısınız. Yapacağınız bu hata sonrasında kredi kartınızın hiç bir zaman limitinin açılmamasına neden olmaktadır.

Sürekli olarak asgari tutarı ödeyip ayrıca harcama yaptığınızda asgari tutar her zaman artacaktır. Bu da daha fazla faiz ödemeniz anlamına gelmektedir.

Bunların yanı sıra kredi kartı harcamalarınızı gerçekleştirirken taksit sayısını çok uzun tutmamanızdır. Uzun süreli taksit ödemeleriniz hem limitinizin geç açılmasına neden olur hem de uzun süre kredi kartına ödeme yapmanıza neden olur.

 

 

Bu makalemde size Kredi Kartı Sahiplerinin Yaptığı Hatalar konusunu anlatmaya çalıştım.Her türlü bankacılık sektörüne ait soru ve sorunlarınız da karşılıksız bir şekilde bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum.Sorularınızı Soru-Cevap bölümünden yazmanızı rica ederim.
Borçsuz günler dilerim
Kredi Uzmanı

 

Bir önceki yazımız olan Kredi Kartı Nasıl İptal Edilir başlıklı makalemizde kredi kartı, kredi kartı iptali ve kredi kartı nasıl iptal edilir hakkında bilgiler verilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*