2016 KOBİ Kredileri Alma Şartları
2016 KOBİ Kredileri Alma Şartları

2016 KOBİ Kredileri Alma Şartları

KOBİ’nin anlamı Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler olarak geçmektedir. Ülkemizde mevcut olan firmaların %99’u KOBİ kapsamına girmektedir. Bankalar ve Devlet tarafından firmaları korumak amacıyla kredi ve desteleme vermektedir. KOBİ kredileri alma şartlarına baktığımızda ilk olarak küçük ve orta ölçekli işletmeler kapsamlarına girmeleri gerekmektedir. Bunun yanında bankaların istedikleri şartlara da uymaları gerekmektedir. Tüm bankalarda mevcut olan riskleri ve bankalar ile çalışma durumları göz önüne alınmaktadır. KOBİ kredisi başvurusu öncelikle ilgili bankanın kredi uzmanına, bu krediye neden ihtiyaç duyduğunu aktarmakla başlar. Bu durumda uzman kişi ile karşılıklı olarak KOBİ kredisi türüne karar verilir. Ayrıca vade süresi ile talep edilecek olan tutarı belirlerler. Bu sürecin sonunda KOBİ yetkilileri geri ödemenin nasıl ve ne şekilde yapılacağına dair bilgileri aktarırlar. Bunun yanında kredi talebinde bulunan firmalar başvuruları ile birlikte istenilen belgeleri Kurumsal Krediler bölümüne verirler. Bankada değerlendirme süreci başlamaktadır. KOBİ destek kredisi veren banklar değerlendirme sürecinden sonra aşağıda belirtilen belge ve evrakları talep etmektedirler.

  • Mali verilerin gösterildiği evraklar
  • Bilanço evrakları
  • Gelir Belgesi
  • Ticaret sicil Gazetesi Kayıt Örneği
  • İkametgah Belgesi

Tüm bu değerlendirmelerin ardından kredi tahsisi oluşmaktadır. Kredi için belirlenen miktarın yüksek olması ve kredi türlerine göre ayrılabilir hale gelmesi amacıyla ek teminatlar bankalar tarafından talep edilmektedir. Duruma göre kredi ve kefalet teminatları verilebilir. En son olarak Genel Krediler sözleşmesi imzalanır.

 

Bu makalemde sizlere 2016 KOBİ Kredileri Alma Şartları konusunu anlatmaya çalıştım. Her türlü bankacılık sektörüne ait soru ve sorunlarınız da karşılıksız bir şekilde bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum. Sorularınızı Soru-Cevap bölümünden yazmanızı rica ederim.

Borçsuz günler dilerim
Kredi Uzmanı

Bir önceki yazımız olan Kredi Kartı Aidat İadesi başlıklı makalemizde kredi kart, Kredi Kartı Aidat İadesi ve kredi kartı aidatı itiraz dilekçesi hakkında bilgiler verilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*