Günümüzde teknolojik ilerlemeler ne kadar gelişmiş olsa da daha sağlıklı yaşamamız için bir ürün icat edilmedi. Sağlık tüm herkesin ortak bir sorunu diyebiliriz. Para her zaman için kazanılabilen ve bulunabilen bir şeydir. Fakat sağlığımız öğle değil herhangi bir şey olduğu zaman tedavisi uzun süren veya maliyetli hastalıklar ile de karşılaşabiliriz.
Aslında sigortalı olarak çalışan kişilerin sağlık masraflarını hastaneye yattıkları zaman karşılanmaktadır. Fakat bazı durumlarda çıkan ekstra masraflar ve sigortasız çalışanların yoğun bakımdan çıktıktan sonrasına ait masrafları ödemek zorunda kalabiliyorsunuz. Özellikle özel hastanelerin muayene ücretleri ve belirli test ücretlerini sigortadan karşılasalar bile belli bir miktardan sonrasını kendinizin ödemesi gerekmektedir. Bu durumlarda acil olarak maddiyata ihtiyaç duyulmaktadır. Bankalar bireysel krediler altında sağlık kredisi vermektedir.
Genelde ismi sağlık kredisi olsa da birçok kişi hastane kredisi olarak telaffuz etmektedir. Bazen bankaya gidip durumlarına anlatana kadar sağlık kredisi adı altında bir kredi olduğunu çoğu kişi bilmemektedir. Sağlık kredilerinde ihtiyaç kredilerinde uygulanan prosedürler uygulanmaktadır. Şartları ihtiyaç kredilerinde olduğu gibi olup bankalara gerekli olan belgeleri ve başvurularını yapmaları gerekmektedir. Sağlık kredisini sigortası olmayan kişiler hastane masraflarını karşılamak amacıyla da talep etmektedirler.
Sigortası olmayan kişiler farklı teminatlarla birçok bankadan kredi alabilmektedir. İhtiyaç kredileri ile aynı prosedürleri izlediklerinden dolayı faiz oranları da ihtiyaç kredisi faiz oranıdır. Öncelikle hastanede hastalığınızın ne olduğu nasıl bir tedavi uygulanacağı konusunda ayrıntılı olarak bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Sizin hastane de tedavi giderlerinizin meblağ olarak ne kadar olacağı hususunda da araştırma yapmalısınız. Kredi çektikten sonra mağdur olmamanız için hastane yetkilerinden miktar konusunda net bilgi almanız yararınıza olacaktır. İhtiyaç kredisi gibi olduğundan dolayı vadeniz en fazla 36 ay kadar olabilir.
Sağlık kredisini tüm bankalar vermiyor bu bankaları sizler için söyleyelim. Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Yapı kredi bankası gibi bankaları sayabiliriz. Bankalarda genelde sağlık kredisini yukarıda belirttiğimiz gibi tedavi için vermekte olup, doğum ya da ameliyat gibi ekstra olan giderlerde kredi kullanmak isteyen müşterilerine özel olarak kredi paketleri sunmaktadırlar. Bu nedenle bankalar özel faiz uygulaması da yapmaktadırlar.
Bu kredi için bankaların web sitelerine ya da internet bankacılık sitelerine girerek kredi başvuru formu doldurarak talep edebilirsiniz. Kredi başvuru işleminiz onaylandıktan sonra bankaların sizden talep ettikleri belgeleri bireysel krediler bölümüne verirsiniz. Kredi tahsisiniz bu işlemler doğrultusunda yapılmaktadır. Fakat sağlık kredisi kullandırımı yaparken bankalar kredi notunuza bakmaktadır. Eğer kredi notunuz düşükse kredi kullandırımını banka yapmayabilir. Bu nedenden dolayı kredi notunuzun daima kredi kullandırılabilir bir seviyede olmasına dikkat edin. Sağlık önemli bir konu ve ihmale gelmez diğer ihtiyaçlarınız için ertelemeler yapma şansınız her zaman bulunmaktadır. Benim krediye hiçbir zaman ihtiyacım olmaz mantığı ile hareket etmeyin. Bankalar ile düzenli olarak çalışın fatura ve de düzenli ödemelerinizi her daim bankadan yapın. Kredi kullanımı yapmasanız bile düzenli olarak çalışmakta olduğunuz bir bankanız olsun ve düşük limitli olsa da bir kredi kartı edinin. Kredi kartını da düzenli bir şekilde kullanarak aylık ödemelerini de düzenli bir şekilde yapın.
Bu makalemde sizlere Sağlık Kredisi Nedir? konusunu anlatmaya çalıştım. Her türlü bankacılık sektörüne ait soru ve sorunlarınız da karşılıksız bir şekilde bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum.
Bir önceki yazımız olan Başka Birinin Kredi Notunu Öğrenmek İçin Ne Yapmalıyım? başlıklı makalemizde Başka birinin kredi notunu öğrenmek, Başka Birinin Kredi Notunu Öğrenmek İçin Ne Yapmalıyım ve çek ve senet hakkında bilgiler verilmektedir.
Leave a Reply